tisdag 15 mars 2011

Foto



Vi ska i detta tema lära oss mer om foto och photoshop. Du kommer att konstruera två olika typer av bilder/händelser en där du möter din tvilling och en där du är med i en aktuell nyhetshändelse.


Du ska i denna övning fundera på hur du skulle vilja möta dig själv eller hur det skulle vara att ha en tvilling. Fundera på vart du/ni skulle träffas i vilken miljö och varför? Du ska i denna övning göra en realistisk ögonblicksbild som visar dig och dig i vardagen. Alltså ska du konstruera bilder som å ena sidan är rena fantasierna men å andra sidan ska se ut som om de är autentiska/trovärdiga/realistiska. Går det?



Hur skulle det se ut ifall du varit med i dagens nyhetsbild?

Utgå ifrån befintliga fotografiska bilder och placera in dig själv i bilden på ett så realistiskt sätt som möjligt. Så att det ser ut som om bilderna är autentiska/trovärdiga/realistiska. Tänk på att analysera ljus och blickriktningar i bilden du utgår ifrån.

Ni måste nog ta hjälp av varandra vid fotograferingstillfället. Ni kan även använda studion om ni vill. Till er hjälp kommer vi att använda oss av digitala systemkameror, datorer och PS för att arbeta klart med bilderna. Ni kommer att få en genomgång i hur man arbetar med lagermask för att få fram sig själv fler gånger än en i bilden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar